Frans Tjallingii

Fysiotherapeut (Big nr. 59035198604)
Beschikbare dagen:
  • Maandag
  • Dinsdag
  • Donderdag
  • Vrijdag

Brede affiniteit met  de loop-, schaats-, en wielrensport.

Gespecialiseerd in sportspecifieke bewegingsanalyse, cq behandelplan en advies. Door middel van deelbewegingen uit de sport, wordt een uniek oefenprogramma samengesteld. Jong en oud, sporter en niet-sporter, zullen zich prima vinden in dit functionele en op de persoon afgestemde oefenconcept.

Met behulp van mijn ervaring als schaatsleraar bij  schaatsschool In Balans te Alkmaar, maak ik gebruik van zowel didactische-, als coachingsvaardigheden. Mijn lidmaatschap van de Nederlandse Schaatstrainers Vereniging geeft mij de mogelijkheid om de laatste ontwikkelingen op dit topsport gebied te volgen. Voor mij staat de beleving van de sportbeweging centraal. Door middel van positief coachen wordt het leuk om te revalideren.

Als stagedocent ben ik verbonden aan de Hogeschool van Amsterdam. Zo blijf ik op de hoogte van de actuele ontwikkelingen binnen de fysiotherapie. Ook verzorg ik gastlessen  o.a voor huisartsen. Dit versterkt de onderlinge samenwerking in de eerste lijn.
Meer dan 30 jaar ervaring in het analyseren en behandelen van sportklachten, met extra interesse en bijscholing op het gebied van hardloopblessures en knieklachten.

Contacten met specialisten geven de mogelijkheid om tot een snelle diagnostiek te komen. Indien verdere expertise nodig is, zal ik overleggen met Orthopaedie Noordwest Ziekenhuisgroep, of gespecialiseerde kliniek in Amsterdam.

Ik bied tevens de mogelijkheid om onder mijn begeleiding een buitentraining te doen. Het betreft een revalidatie van bovengenoemde problemen door middel van een wedstrijdstep. Met deze step gaan we een afwisselende training doen, gericht op de hardloopbeweging, evenwicht en corestability.

Gespecialiseerd in werkplekspecifieke bewegingsanalyse. Behandelplan en advies hebben een  directe link met uw werkplek en evt. klacht. Gecertificeerd  werkplekadviseur.

Bij werkplekproblemen m.b.t. beeldschermwerk, bestaat de mogelijkheid om expertise in te schakelen van mij, samen met Jan Hup, Egner kantoorcentrum.

Workshops blessurepreventie  m.b.t. hardloop,-knie-,werkplekproblemen. Minimum aantal deelnemers is 8. Eventueel op locatie.

Sportclinics : hardlopen(polder/duinen), mountainbiken(bos),wielrennen(baan),schaatsen.

Terug naar overzicht