Petra Boer-Scherer

Fysiotherapeut (BIG nr. 69034933704)
Beschikbare dagen:
  • Maandag
  • Dinsdag
  • Woensdag
  • Donderdag
  • Vrijdag

In 1986 afgestudeerd als fysiotherapeut in Haarlem. Daarna heb ik de studie orthopedische geneeskunde (methode Cyriax) gedaan en veel deelcursussen zoals heup/lies, schouder etc.

Omdat ik voor een totale mensbenadering kies, heb ik de 3 jarige opleiding psychosomatische fysiotherapie gevolgd ( diploma 1994). Hierin heb ik mij, ook daarna, middels cursussen verder bekwaamd. Individuele begeleiding bij stress-gerelateerde klachten is mijn specialiteit. Hierbij is de lichamelijke klacht altijd het uitgangspunt. Middels ademhalings-,ontspannings- en lichaamsbewustzijnsoefeningen kan ik u helpen uw balans weer te hervinden. Heilzaam bij hyperventilatie, maar ook bij nek- en rugklachten.

In 2011 heb ik samen met mijn collega Corina v.d. Reep de cursus gesuperviseerde looptraining gevolg en hebben wij ons aangesloten bij Claudicationet. Wij geven looptraining volgens de richtlijnen bij Perifeer Arterieel Vaatlijden (beter bekend als etalagebenen) op verwijzing van de vaatchirurgen. De resultaten van deze therapie zijn buitengewoon goed te noemen en hebben zelfs mij verbaasd.

In 2015 heb heb ik cursus gevolgd bij Cecile Rost om bekkenpijn tijdens en na de zwangerschap beter kunnen behandelen.

Daarnaast heb ik mij gespecialiseerd in myofasciale triggerpoint diagnostiek en dryneedling.

Belt u gerust voor meer info of een afspraak

Petra Boer, fysiotherapeut

Terug naar overzicht